Тест за Корона вирус при влизане във ФР Германия от френския департамент Мозел (Moselle)

02.03.2021
Поради увеличения брой регистрирани случаи на заболели от ковид-19, включително разпространението на т.нар. „южноафрикански“ и „бразилски“ вариант на вируса в департамента Мозел (Moselle) във Франция, германските власти са обозначили посочения департамент с най-високата степен на риск за пътуване. Считано от 00,00 ч. на 2 март 2021 г. за преминаване на френско-германската граница в посока от френския департамент Мозел и влизане във ФР Германия е необходимо да бъдат представени:
-    Удостоверение за негативен резултат от PCR тест или антигенен тест, направен в рамките на 48 часа преди пътуването;
-    попълнена електронна декларация за влизане във ФР Германия. 
Мярката важи за всички, които желаят да влязат във ФР Германия от френския департамент Мозел, включително за пограничните работници, които ежедневно преминават френско-германската граница. По информация от префектурата на департамента Мозел, не са предвидени никакви изключения от посочените две условия.
Услугите на публичните и частните компании за обществен транспорт, които се оказват  в района на границата, в т. ч  автобусния и трамваен превоз между Саар и Мозел, се преустановяват.

Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани на територията на Франция да съблюдават въведените предписания.
 
При нужда могат да се свържат с посолството на Република България в Париж на телефон 0033145518590 или в извънработно време на телефон 0033623180993.
Почивки