Задължителен PCR-тест за всички влизащи и преминаващи през Англия

18.02.2021
Уважаеми клиенти,

Във връзка с действащите към момента мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19 във Великобритания, всички влизащи или преминаващи през Обединеното кралство лица по въздушен или сухоземен път, са задължени да направят 2 теста за Covid-19 – на втория и на осмия ден от карантината.

Напомняме и, че всички пътници, пристигащи в Обединеното кралство, са длъжни да предоставят данни за своето пътуване чрез попълване на Passenger Locator Form (наличен на следната уеб страница -
https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk). Освен това те трябва да представят доказателство за отрицателен резултат от тест за Covid-19, направен до 72 часа (3 дни) преди тяхното заминаване.
Тестът трябва да отговаря на стандартите за ≥ 97%, специфичност, ≥ 80% чувствителност при вирусни натоварвания над 100 000 копия / ml.
Това може да включва тестове като:
• тест за нуклеинова киселина, включващ тест за полимеразна верижна реакция (PCR) или производни технологии, включително тестове за изотермично усилване (LAMP)
• антигенен тест.

Предвидени са изключения, при които тестът преди пътуване до Обединеното кралство не е задължителен - https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-testing-for-people-travelling-to-england#exemptions--people-who-do-not-need-to-take-a-test.

За всички, пристигащи в Обединеното кралство, остава в сила и правилото за задължителната 10-дневна карантина. Изключение от тази норма е предвидено за пътуващите от Общата пътническа зона и за определени категории лица - https://www.gov.uk/government/publications/coronavirus-covid-19-travellers-exempt-from-uk-border-rules.


 
Почивки